Hoppa till innehåll

Päronkaka med blåbär

Fräsch och saftig mjuk kaka med päron och blåbär. Innehåller inte matfett, utan tjock yoghurt (går även bra med exempelvis.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
40 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt
Portioner: 2 -3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg med elvisp och droppa i ett par droppar bittermandelarom
  • Blanda samman alla torra ingredienser och rör därefter ner yoghurten. Rör även ner det uppvispade ägget
  • Vänd försiktigt ner bären i smeten. Häll smeten i en smord och mjölad 12-cm springform
  • Skala päron och skär i mindre bitar, fördela det över kakan och tryck ner dessa. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt svalna.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!