Hoppa till innehåll

Päronkaka med kardemumma

Saftig päronkaka smaksatt med kardemumma. Om önskas toppas den.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt
Servings: 3 portioner

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär ett halvt päron i bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med grädde och sjud under ca 10 minuter. Lät gärna svalna.
  • Vispa ägget pösigt. Rör ner ägg och grädde bland de torra ingredienserna
  • Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggvispet. Rör sist ner päronbitarna med grädden
  • Fördela smeten i en smord och mjölad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.
  • När kakan svalnat toppas kakan med fördel med vispad grädde.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!