Hoppa till innehåll
Open navigation

Pekanrabarberpaj

Denna rabarberpaj innehåller massor av pekannötter i smuldegen, vilket passar väldigt bra i smulpaj! Och den syrliga rabarbern är som vanligt ljuvlig i brytning med det söta.    Jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF, Pajer
Författare: admin

Ingredienser 

  • 80-100 gram rabarber
  • 25 gram pekannötter
  • 25 gram smör
  • 1 1/3 dl mandelmjöl
  • 1 msk + 1 tsk sockerersättning
  • 1 tsk potatismjöl

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva rabarber ca 1,5 cm tjocka. Blanda med 1 tsk sockerersättning och potatismjöl och fördela i en mindre pajform, ca 14 cm.
  • Grovhacka pekannötter. Blanda resterande ingredienser med nötterna.
  • Smula över rabarberskivorna och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Lägg en bit aluminiumfolie över om den börjar brännas. Låt svalna och servera med grädde eller glass utan tillsatt socker!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!