Pepparkaksscones
Nu har jag bakat härliga scones med pepparkakssmak! De blir ett perfekt mellanmål när jag arbetar hemma. Eller frukost. Jag tycker de blev hur goda som helst, med en lagom smak av pepparkaka. Dessutom är de lätta att göra! Smakar gott med exempelvis lite sockersnål sylt eller med ost. Tidigare i november har jag…

Nu har jag bakat härliga scones med pepparkakssmak! De blir ett perfekt mellanmål när jag arbetar hemma. Eller frukost. Jag tycker de blev hur goda som helst, med en lagom smak av pepparkaka. Dessutom är de lätta att göra! Smakar gott med exempelvis lite sockersnål sylt eller med ost.
Tidigare i november har jag också gjort saffranscones – som även dom blev ena höjdare!



25 minuter
Portioner: 4 scones
Ingredienser
- 2 st ägg
- 20 gram smör
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 1 dl havremjöl
- 2 tsk fiberhusk
- 1-2 tsk honung eller annan sötning
- 1 tsk pepparkakskrydda drygt mått
- 1 tsk bakpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret.
- Vispa äggen pösigt.
- Blanda ner alla torra ingredienser bland äggen tillsammans med smör och sötning. Låt stå under några minuter.
- Forma 4 scones på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen under ca 10-12 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!