Pepparkakssnittar, utan tillsatt socker
Hoppas ni har haft en bra vecka hittills! Och att ni kanske till och med har hunnit julbaka lite under senaste veckorna. Eller i varje fall är sugna på att baka! Då kommer jag här med.. Läs mer


Hoppas ni har haft en bra vecka hittills! Och att ni kanske till och med har hunnit julbaka lite under senaste veckorna. Eller i varje fall är sugna på att baka! Då kommer jag här med ett julbakstips – Pepparkakssnittar! Ett smart alternativ om man är sugen på något pepparkaksliknande utan att faktiskt göra pepparkaksdeg och stå och ta ut figurer. Själv älskar jag dom, deras karamellsmaken och den lite halvsega konsistensen!
Vill man ha mycket pepparkakssmak tar man den stora mängden krydda i receptet, och vill man ha en lite mer “neutral” så kör man på den mindre. (Bilderna är gamla och innehåller en äldre bild på fibersirap honey).


32 m
Kategorier: Julrecept, Småkakor
Servings: 15 stycken
Utrustning
- Bunke
- Kastrull
Ingredients
- 50 gram smör
- 2 dl mandelmjöl
- 2 ½ msk kokosmjöl
- 2 ½ msk fibersirap honey/gold
- 1 ½ msk sockerersättning
- ½ tsk bakpulver
- ½-1 tsk pepparkakskrydda
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka upp smör och fibersirap.
- Ta bort från värmen och blanda därefter med resterande ingredienser.
- Forma en avlång rulle av degen på en plåt med bakplåtspapper.
- Platta ut till ca 1 cm hög.
- Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter.
- Skär längden försiktigt i snittar och låt därefter kallna helt.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!