Hoppa till innehåll

Persikokaka

Jag använder ofta olika sorters frukt i mina bakverk. De bidrar med nya och spännande smaker, samtidigt som de har en härlig sötma. I denna kaka har jag tillsatt en härlig persikofyllning! Om du.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
45 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt
Portioner: 2 -3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Persikofyllning, Börja med persikofyllningen. Skala en persika och skär bort ca 40 gram i små bitar från persikan. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med vattnet.
  • Låt skjuda medan du vispar (med en vanlig visp) lite då och då tills vattnet försvunnit.
  • Tillsätt stevia strö och grädde. Koka upp och skjud tills ”persikogrädden” blivit till en lös puré. Fortsätt med smeten
  • Smet, Smält smöret. Vispa ägget pösigt med en elvisp.
  • Rör sedan ner hackade valnötter, de två nötmjölen, stevia strö, vaniljpulver, kanel och bakpulver. Rör därefter ner smöret.
  • Häll ca hälften av smeten i en bröad springform på 12 cm. Fördela persikofyllningen över och därefter resten av smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 17 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!