Hoppa till innehåll

Pizza Bianco med västerbottenost och löjrom

  Glutenfri pizza toppad med västerbottenost, crème fraiche, löjrom, rödlök och dill. passar väldigt fint till exempelvis buffébordet, som aptitretare eller förrätt! .. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
1 timme
Inga röster än
Kategorier:
Portioner: 2 pizzor
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Pizzadeg:

  • 25 g jäst för matbröd
  • 4 dl glutenfri mjölmix Lailas blå
  • ca 2 ½ dl vatten värmt till ljummet
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk fiberhusk eller dylikt
  • 1 msk honung
  • ½ tsk salt

Osttopping:

  • 2 ½ dl crème fraiche
  • 2 ½ dl västerbottenost
  • riven
  • ca 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Topping:

  • 80 gram löjrom
  • ½ liten rödlök
  • ca 1 dl crème fraiche
  • några dillkvistar
  • ev. ½ dl västerbottenost
  • riven
  • ev. ett par tunna skivor citron

Instruktioner

  • Pizzadeg
  • Smula jästen i en bunke och tillsätt 2 dl ljummet vatten och rör ut. Blanda även i olja, fiberhusk, honung och salt.
  • Rör sist ner mjölmixen och blanda antingen med händerna eller med degkrokar. Tillsätt mer vatten om degen blir för tjock (ca ½ dl)
  • Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Ta upp degen på ett lätt mjölat bord och knåda. Är degen för klibbig kan man knåda in lite extra mjölmix. Kavla ut degen tunt till två pizzor och lägg på varsin plåt med bakplåtspapper
  • Osttopping
  • Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop crème fraiche, riven ost och salt efter smak. Bred ut på pizzorna
  • Peppra lätt och ringla över olja. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Efter halva tiden ställer jag pizzan i nedre delen av ugnen för att den inte ska ta för mycket färg
  • Topping
  • Strö eventuellt över lite extra västerbottenost. Fördela över crème fraiche i klickar, löjrom, rödlök, dill och små bitar av citronskivor. Klipp i bitar och ät genast!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!