Hoppa till innehåll
Open navigation

Pumpacheesecake – Glutenfri

En cheesecake med bakad med pumpapuré! Den innehåller även keso, vilket gör den mer proteinrik.  

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
drygt 1 timme
Inga röster än
Kategorier: Cheesecake, Low carb/LCHF, Protein
Portioner: 3 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

Botten:

  • 20 gram smör
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 msk pofiber
  • ½-1 msk sötströ
  • 1 krm kanel

Fyllning:

  • 60 gram keso
  • 1 ägg
  • ½ dl pumpapuré
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk sötströ
  • 2 krm kanel
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm ingefära

Instruktioner

  • Botten
  • Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser och tryck ut i botten av en 12-cm springform. Grädda mitt i ungen i ca 10 minuter, eller till botten tar färg
  • Fyllning
  • Lägg keso i ett kaffefilter, skölj och låt rinna av (så att saltet försvinner).
  • Lägg alla ingredienser i en skål och mixa med stavmixer tills fyllningen är slät.
  • Fördela på den förgräddade botten. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter, eller tills cheesecaken är fast.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!