Hoppa till innehåll
Open navigation

Pumpapaj

En mycket god pumpapaj med en mild och rund smak. Kryddad med kanel, ingefära och kardemumma. Det går bra att.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
50 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF, Pajer
Portioner: 2 -3 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • Pajdeg
  • 25 gram rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl mandelmjöl
  • 1 ½ msk hasselnötsmjöl
  • 1 - 1 ½ msk sockerersättning
  • 1 krm kanel
  • Pumpafyllning
  • 1 ägg
  • 60 gram butternutpumpa
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk sockerersättning
  • 2 krm kanel
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm malen kardemumma

Instruktioner

  • Pajdeg, Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och blanda till en deg. Tryck ut degen på botten och kanter av en liten springform eller pajform med en diamater på ca 12 centimeter. Förgrädda i ca 15 minuter.
  • Pumpafyllning, Skär pumpan i bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med vispgrädde. Skjud tills pumpan blir mjuk (ca 10-15 minuter) och rör om då och då. Mixa tills konsistensen blir slät med en stavmixer.
  • Tillsätt resterande ingredienser och mixa igen. Häll fyllningen över pajdegen. Grädda mitt i ugnen under ca 35 minuter tills fyllningen är fast.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!