Hoppa till innehåll
Open navigation

Rawbakelser med smak av pecannöt och choklad

Kakor helt enligt raw! Detta bakverk består av en botten av nötter och färska dadlar, vilken i sin tur är toppad med en chokladröra innehållande avokado och dadlar. Dessa små bakelser är gjorda i små engångsaluminiumformar, vilka är lätta att separera från själva kakorna.

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
20 minuter
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Baka utan spis, Choklad, Mejerifritt, No Bake, Raw, Utan sötningsmedel
Portioner: 3 stycken
Författare: admin

Ingredienser 

Botten:

  • 20 gram pecannötter
  • 20 gram färska dadlar
  • 1 msk mandelmjöl

Chokladfyllning:

  • ½ avokado ca 40 gram
  • 40-50 gram färska dadlar
  • 1 ½ tsk raw kakao
  • ½ krm vaniljpulver

Instruktioner

  • Botten:, Finhacka pecannötterna, blanda med mandelmjöl och mosa ner de färska dadlarna noga.
  • Fördela massan i botten av tre aluminiumformar
  • Chokladfyllning:, Mosa ½ avokado tillsammans med de färska dadlarna så att allt blandas utan att innehålla klumpar.
  • Rör ner raw kakao och vaniljpulver.
  • Fördela chokladfyllningen över botten. Ställ i frys för att stelna. Låt bakelserna stå i rumstemperatur ett tag innan servering.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!