Rawbakelser med smak av pecannöt och choklad
Kakor helt enligt raw! Detta bakverk består av en botten av nötter och färska dadlar, vilken i sin tur är toppad med en chokladröra innehållande avokado och dadlar. Dessa små bakelser är gjorda i små engångsaluminiumformar, vilka är lätta att separera från själva kakorna.

20 minuter
Portioner: 3 stycken
Ingredienser
Botten:
- 20 gram pecannötter
- 20 gram färska dadlar
- 1 msk mandelmjöl
Chokladfyllning:
- ½ avokado ca 40 gram
- 40-50 gram färska dadlar
- 1 ½ tsk raw kakao
- ½ krm vaniljpulver
Instruktioner
- Botten:, Finhacka pecannötterna, blanda med mandelmjöl och mosa ner de färska dadlarna noga.
- Fördela massan i botten av tre aluminiumformar
- Chokladfyllning:, Mosa ½ avokado tillsammans med de färska dadlarna så att allt blandas utan att innehålla klumpar.
- Rör ner raw kakao och vaniljpulver.
- Fördela chokladfyllningen över botten. Ställ i frys för att stelna. Låt bakelserna stå i rumstemperatur ett tag innan servering.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!