Hoppa till innehåll

Saffran- och chokladkladdkaka

Choklad och saffran är en riktig festlig kombination, och passar att äta året.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
40 minuter
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Julrecept, Kladdkaka, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Grundsmet:

Saffrandel:

  • 1/3 krm saffran
  • 5-10 gram grovhackad vit choklad

Chokladdel:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner ägg, grädde (går att byta ut en del mot mjölk) och smält smör.
  • Dela upp smeten i två delar. Tillsätt i en del ingredienserna till saffransdelen, och i den andra ingredienserna till chokladdelen
  • Smörj och bröa en 12-cm springform och fördela först i chokladsmeten och ovanpå denna saffranssameten.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Servera kakan med vispad grädde (eller glass)!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!