Hoppa till innehåll
Open navigation

Saffrancheesecake med butternut

Saffran både smakar och doftar gott! Här är saffran kombinerat med butternutsquash/pumpa, vilka passar bra tillsammans! I detta recept används saffransarom, men det går givetvis bra att byta ut.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Saffran både smakar och doftar gott! Här är saffran kombinerat med butternutsquash/pumpa, vilka passar bra tillsammans! I detta recept används saffransarom, men det går givetvis bra att byta ut mot vanligt saffran i pulverform. 1 msk saffran motsvarar 1 påse saffran (det vill säga 0,5 gram).
1 timme
Inga röster än
Kategorier: Cheesecake, Julrecept, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

Botten:

Saffransfyllning:

  • 50 gram butternutsquash/pumpa
  • 1 ägg
  • 2 ½ msk vispgrädde
  • 40 gram cream cheese
  • 1 ½ msk sötströ
  • 1 ½ krm vaniljpulver
  • ½- 3/4 tsk saffransarom

Instruktioner

  • Botten, Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna med smör.
  • Tryck ut i degen i bottnen av en springform som är 12 cm i diameter. Förgrädda i ca 5-10 minuter
  • Saffransfyllning, Koka bitar av butternutsquash mjuka
  • Häll av vattnet och mixa detta med övriga ingredienser
  • Fördela över fyllningen ovanpå bottnen. Grädda i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 30 - 40 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!