Hoppa till innehåll
Open navigation

Saffransscones, utan gluten

Glad tredje advent! Jag har tipsat om att smaksätta scones med pepparkakskrydda – och här kommer en annan sconesvariant som jag haft saffran i. Höjer julstämningen rejält! Jag tycker speciellt blåbär passar väldigt bra tillsammans med saffran, så ett tips från mig är att äta sconesen med någon slags blåbärssylt/marmelad (hemmagjord eller köpte – finns…

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Saffransscones, utan gluten 7

Glad tredje advent! Jag har tipsat om att smaksätta scones med pepparkakskrydda – och här kommer en annan sconesvariant som jag haft saffran i. Höjer julstämningen rejält! Jag tycker speciellt blåbär passar väldigt bra tillsammans med saffran, så ett tips från mig är att äta sconesen med någon slags blåbärssylt/marmelad (hemmagjord eller köpte – finns ofta varianter utan tillsatt socker att få tag på i affärerna). Nu får ni ha en toppenbra dag! 

Saffransscones, utan gluten 9
 
Saffransscones, utan gluten 11
 
22 m
Inga röster än
Kategorier: Bröd, Julrecept
Portioner: 4 stycken
Författare: Baka Sockerfritt

Utrustning

  • Elvisp
  • Bunke
  • Bakplåtspapper

Ingredienser 

  • 2 st ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • ½ dl rismjöl
  • ½ dl pofiber
  • 2 msk mjölk eller dylik vätska
  • ½ msk fiberhusk/psylliumfröskal
  • ½ msk sockerersättning
  • 1 tsk bakpulver
  • ½-1 krm salt
  • ½ krm saffran

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Vispa äggen pösigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och låt degen stå under några minuter.
  • Forma scones med en sked på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!