Hoppa till innehåll

Saftig äppelkaka med krämig topping

Äppelkaka är en riktig klassiker - riktigt god och uppskattad! Kakan är god att ta ut medan den fortfarande är lite kladdig för att sedan låta den stå ett tag (gärna över natten). På detta.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
40 minuter + tid för kakan att stelna
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt
Portioner: 8 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Kaka:

Gräddtopping:

Instruktioner

  • Kaka, Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösiga med elvisp.
  • Blanda de torra ingredienserna med varandra. Rör ner det smälta smöret och äggen bland detta.
  • Skala och klyfta äpplena och rör även ner klyftorna i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form (24 cm i diameter).
  • Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt stå kallt i minst ett par timmar
  • Gräddtopping:, Vispa grädden med elvisp
  • Tillsätt resterande ingredienser och fortsätt vispa. Fördela toppingen på kakan.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!