40 minuter
Kategorier: GI, Low carb/LCHF, Mejerifritt
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
- 2 ägg
- 70 gram kikärtor från en tetra
- 30 gram blåbär
- 1 dl mandelmjöl
- 1 ½ msk sockerersättning
- 1 msk pofiber
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk kokosolja
- neutral
- 1 msk vatten
- ½ tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 3 droppar bittermandelarom
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skölj av kikärtorna. Mixa detta tillsammans med ägg under någon minut med en stavmixer.
- Blanda alla torra ingredienser och rör ner detta i äggen och kikärtorna.
- Smält kokosoljan och tillsätt tillsammans med vatten och arom
- Rör till sist ner blåbären försiktigt.
- Smörj och mjöla en 12-cm springform och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Om önskas toppas kakan därefter med blåbär (sötade med lite sötströ)!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!