Hoppa till innehåll

Sega chokladrutor med puffat ris

Puffat ris tycker jag är en rolig ingrediens att baka med! Det ger en extra dimension till bakverk/godisar. Eftersom puffat ris är så lätt passar det bra för att lätta upp annars mastiga.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Puffat ris tycker jag är en rolig ingrediens att baka med! Det ger en extra dimension till bakverk/godisar. Eftersom puffat ris är så lätt passar det bra för att lätta upp annars mastiga recept, samtidigt som det har en lite halvseg konsistens vilket gör sig utmärkt i exempelvis chokladgodisar. Här är just ett sådant recept på små chokladrutor som är fyllda med puffat ris. Jag toppade även godisarna med ett lager choklad, men det är något som är frivilligt och gör det extra lyxigt!

10 minuter + tid att stelna
5 av 1 röst
Kategorier: Äggfritt, Choklad, GI, Julrecept, Sockerfritt godis
Portioner: 8 bitar
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Topping:

Instruktioner

  • Värm jordnötssmör och fibersirap gold i en kastrull och blanda noga.
  • Ta bort från plattan och tillsätt kakao och vanilj.
  • Rör till sist ner puffat ris.
  • Fördela massan i en form klädd med bakplåtspapper (jag använder helt enkelt en brödform, men som jag inte fyller helt).
  • Värm choklad tillsammans med smör och fördela över.
  • Låt stelna i kylskåp under minst ett par timmar.
  • Skär i bitar och förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!
Comments are closed.