Hoppa till innehåll
Open navigation

Semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka - en ljus kladdkaka med smak av mandel och med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
30 minuter
Inga röster än
Kategorier: GI, Kladdkaka, Semlor
Portioner: 6 - 8 bitar
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Kladdkaka:

Toppas med:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och låt svalna.
  • Blanda alla torra ingredienser, rör ner ägg och smält smör.
  • Spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en 20-cm springform, smöra och ”mjöla” formen och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter, konsistensen ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna, Vispa grädde fluffigt, söta eventuellt efter smak. Bred över grädde på kladdkakan och strö sist över mandelspån.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!