Hoppa till innehåll

Skumkokosrutor

Inspirerat av sukrin. Ett energisnålt recept som påminner om.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
20 minuter + ett par timmar i kyl
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF, Mejerifritt, Protein
Portioner: 4 bitar
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Botten:

Topping:

Instruktioner

Botten:

  • Vispa äggvitorna med sötning med elvisp till en fast konsistens. Blanda i vaniljpulver och kokos
  • Lägg gelatinplattorna i kallt vatten i ca fem minuter. Krama ur vattnet och häll över 2 msk kokande vatten. Häll detta över äggblandningen medan du vispar med elvisp
  • Klä en passande form med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i massan. Låt stå i kylskåp för att stelna i minst ett par timmar.
  • Topping
  • Vispa äggvitorna med sukrin melis pösigt med elvisp. Blanda även i kakao
  • Lägg gelatinplattan i kallt vatten i fem minuter, krama ur vattnet och häll över 1 msk kokande vatten. Häll detta i äggvispen under vispande.
  • Fördela toppingen över kakan och strö över kokos.
  • Ställ återigen in i kylskåp i minst 10 minuter. Skär upp kakan i bitar!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!