Skumkokosrutor
Inspirerat av sukrin. Ett energisnålt recept som påminner om.. Läs mer
20 minuter + ett par timmar i kyl
Kategorier: Low carb/LCHF, Mejerifritt, Protein
Portioner: 4 bitar
Ingredienser
Botten:
- 2 äggvitor
- 2 gelatinblad
- 2 msk sockerersättningsströ
- 2 msk kokande vatten
- 1 ½ msk riven kokos
- 1 krm vaniljpulver
Topping:
- 1 äggvita
- 1 gelatinblad
- 1 ½ msk sukrin melis
- 1 msk kakao
- 1 msk kokande vatten
- Toppa med: riven kokos och/eller hyvlad choklad
Instruktioner
Botten:
- Lägg gelatinplattorna i kallt vatten i ca fem minuter. Krama ur vattnet och häll över 2 msk kokande vatten. Häll detta över äggblandningen medan du vispar med elvisp
- Klä en passande form med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i massan. Låt stå i kylskåp för att stelna i minst ett par timmar.
- Topping
- Lägg gelatinplattan i kallt vatten i fem minuter, krama ur vattnet och häll över 1 msk kokande vatten. Häll detta i äggvispen under vispande.
- Fördela toppingen över kakan och strö över kokos.
- Ställ återigen in i kylskåp i minst 10 minuter. Skär upp kakan i bitar!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!