Hoppa till innehåll
Open navigation

Solrosbröd lchf

Ett formbrödsliknande hälsosamt bröd, med bland annat solrosfrön och keso. Grädden kan bytas ut mot exempelvis mjölk. Servera gärna brödet med smör oc.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ett formbrödsliknande hälsosamt bröd, med bland annat solrosfrön och keso. Grädden kan bytas ut mot exempelvis mjölk. Servera gärna brödet med smör oc ost!
50 minuter
Inga röster än
Kategorier: Bröd, Low carb/LCHF, Utan sötningsmedel
Portioner: 5 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 2 ägg
  • 60 gram keso
  • 1 msk olja
  • 3 msk grädde
  • 3 msk solrsofrön
  • ½ dl mandelmjöl
  • 2 ½ msk pofiber
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • ca 2 krm brödkrydda
  • 2 krm salt
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg solrosfrö, ägg och keso i en skål och mixa (med stavmixer)
  • Tillsätt övriga ingredienser och låt svälla i ca 10 minuter
  • Smöra och böra (med nötmjöl eller pofiber) en liten brödform (ca 8X18 cm) och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!