Sweet potato chocolate cake
En härligt krämig chokladkaka, med en bas av bland annat sötpotatis och hela Läs mer

30 minuter
Kategorier: Choklad, GI
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
- 75 gram sötpotatis i bitar utan skal
- 1 ägg
- 1 ½ msk olja
- 30 gram sötmandlar
- 2 msk hasselnötsmjöl
- ½ msk kokosmjöl
- ca 1 -2 msk sötströ
- ca 4 tsk kakao
- 1 krm snabbkaffe + 1 msk hett vatten
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Koka bitarna av sötpotatis mjuka, häll av vattnet.
- Tillsätt resterande ingredienser och mixa allt med stavmixer. Om man vill tillsätts lite grovhackad choklad efter
- Smörj och bröa (med riven kokos exempelvis) en 12-cm springform och fördela i smeten. Grädda mitt i ugn i ca 15 minuter (känn med en sticka, kakan ska fortfarande vara kladdig).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!