Hoppa till innehåll

Syltgrottor, glutenfria

Den småkaka jag gjort flest gånger i mitt liv är utan tvekan syltgrottor. Och förmodligen en av de första när jag var liten! Jag började såklart testa mig från gällande varianter utan.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Den småkaka jag gjort flest gånger i mitt liv är utan tvekan syltgrottor. Och förmodligen en av de första när jag var liten! Jag började såklart testa mig från gällande varianter utan gluten och tillsatt socker, och har skapat ett par recept på detta. 

Detta recept tycker jag är mycket likt traditionella syltgrottor (slash hallongrottor – även om jag själv använde jordgubbssylt specifikt här). Receptets bas är på potatismjöl, vilket liknar vetemjöl en del i hur det är att baka med. Och så gott blir det! Konsistensen på kakorna hårdnar vid kyla, så de bör inte ätas varma/ljumna (utan gärna kalla). 

30 minuter
Inga röster än
Kategorier: Nötfritt, Småkakor
Portioner: 8 kakor
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Fyllning

  • Fast sylt utan tillsatt socker eller liknande

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa med elvisp (gärna) samman smör och sötning.
  • Tillsätt potatismjöl och äggula och blanda noga noga.
  • Forma degen till runda bollar och lägg i småbrödsformar.
  • Tryck en grop med tummen i varje boll och fyll med fast sylt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt och stå kallt innan de äts.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!