Syltgrottor, glutenfria
Den småkaka jag gjort flest gånger i mitt liv är utan tvekan syltgrottor. Och förmodligen en av de första när jag var liten! Jag började såklart testa mig från gällande varianter utan.. Läs mer

Den småkaka jag gjort flest gånger i mitt liv är utan tvekan syltgrottor. Och förmodligen en av de första när jag var liten! Jag började såklart testa mig från gällande varianter utan gluten och tillsatt socker, och har skapat ett par recept på detta.
Detta recept tycker jag är mycket likt traditionella syltgrottor (slash hallongrottor – även om jag själv använde jordgubbssylt specifikt här). Receptets bas är på potatismjöl, vilket liknar vetemjöl en del i hur det är att baka med. Och så gott blir det! Konsistensen på kakorna hårdnar vid kyla, så de bör inte ätas varma/ljumna (utan gärna kalla).






Ingredienser
- 40 gram smör
- 1 dl potatismjöl
- 1 msk sockerersättning
- ½ st äggula
Fyllning
- Fast sylt utan tillsatt socker eller liknande
Instruktioner
- Tillsätt potatismjöl och äggula och blanda noga noga.
- Forma degen till runda bollar och lägg i småbrödsformar.
- Tryck en grop med tummen i varje boll och fyll med fast sylt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt och stå kallt innan de äts.