Tarteletter med vaniljgrädde och bär
Tarteletter gjorda i mördegsformar fyllda med en krämig gräddfyllning och söta.. Läs mer
20 minuter + tid för att stelna
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 3 stycken
Ingredienser
- Degen
- 1/3 dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 15 gram smör
- 1 1/3 msk stevia strö
- ½ krm vaniljpulver
- Gräddfyllning
- ½ dl vispgrädde
- 20 gram mascarpone
- 1 msk stevia strö
- ½ krm vaniljpulver
- Bär att toppa med
- Eventuellt choklad att hyvla över
Instruktioner
- Degen, Blanda de torra ingredienserna till tarteletterna. Tillsätt smör och blanda till en deg.
- Klä mördegsfromar med degen och förvara i kyl i tio minuter. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 7-8 minuter. Låt inte formarna vara för länge i ugnen då de blir hårda och svåra att lossa. Låt svalna
- Fördela fyllningen i de kalla formarna. Toppa med bär (jag använde blåbär, hallon och björnbär). Hyvla eventuellt över sockerfri choklad med en potatisskalare.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!