Hoppa till innehåll

Tigerkaka med banan

Saftig tigerkaka med banan. På bilden har jag brett på ett lager.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
40 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Mjuka kakor
Portioner: 6 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Grundsmet:

Chokladlager:

  • 1 msk kokosolja
  • 2 tsk kakao
  • ½ msk vatten
  • 1 tsk sötningsströ

Instruktioner

  • Grundsmet
  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser
  • Vispa med en elvisp (eller mixa) samman ägg och banan.
  • Smält kokosoljan och rör ner bland de torra ingredienserna tillsammans med ägg, banan och honung. Ta undan 1/3-del av smeten och lägg i en annan skål.
  • Chokladlager
  • Smält kokosolja och rör ner resterande ingredienser. I den lilla delen av smeten (1/3-del) rörs chokladen ner.
  • Klä en mindre brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie eller bakplåtspapper. Skeda över de olika smeterna i formen så att de bildar ett mönster. Dra eventuellt med en kniv i smetarna. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!