Tigerkladdkaka
Nu är jag bra trött på kylan. Det känns ju inte alls som om det är maj. Jag vill kunna fika och äta lunch ute, gå i shorts (där kanske jag var lite väl optimistisk), känna solen värma.. Läs mer
Nu är jag bra trött på kylan. Det känns ju inte alls som om det är maj. Jag vill kunna fika och äta lunch ute, gå i shorts (där kanske jag var lite väl optimistisk), känna solen värma riktigt mycket och inte behöva ha vantar ute! Nåja, eftersom jag nu har bestämt mig för att vara optimistisk sätter jag på mig koftan, värmefläkten, gör en kopp thé och är glad. Det finns trots allt en sorts mysighet över det kalla vädret (nästan så att jag kan låtsas att det är höst och snart jul, haha). Sedan är det ju ganska behagligt väder för att vara inne och baka! Tänk så olidligt varmt köket kan kännas på sommaren. Så passa för guds skull på att baka nedasntående kladdkaka! Och det är inge kladdkaka som helst, utan en med twist. En tigerkladdis!
Tigerkladdkakan har en smakkombination av banan, mazarin och choklad, och detta vet jag av lång erfarenhet är en otroligt lyckad och god kombo. Kakan innehåller heller inget matfett, vilket gör den lite magrare, och bananen gör den riktigt saftig och härligt kletig.
Ingredienser
Grundsmet:
- 1 st liten banan
- 1 st ägg
- 1 msk mjölk/grädde
- 1/2 dl mandelmjöl
- 2 msk pofiber
- 1 msk kokosmjöl
- 4 tsk sockerersättning
- 1/2 tsk bakpulver
- 10 gram grovhackad sockerfri choklad
Smaksättning:
- 1 tsk kakao
- 1 tsk sockerersättning
- 1 droppe bittermandelarom
Instruktioner
- Rör ner resterande ingredienserna, förutom de till smaksätningen
- Fördela de två smeterna i en smord och bröad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.