Hoppa till innehåll

Tigerkladdkaka

Nu är jag bra trött på kylan. Det känns ju inte alls som om det är maj. Jag vill kunna fika och äta lunch ute, gå i shorts (där kanske jag var lite väl optimistisk), känna solen värma.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Nu är jag bra trött på kylan. Det känns ju inte alls som om det är maj. Jag vill kunna fika och äta lunch ute, gå i shorts (där kanske jag var lite väl optimistisk), känna solen värma riktigt mycket och inte behöva ha vantar ute! Nåja, eftersom jag nu har bestämt mig för att vara optimistisk sätter jag på mig koftan, värmefläkten, gör en kopp thé och är glad. Det finns trots allt en sorts mysighet över det kalla vädret (nästan så att jag kan låtsas att det är höst och snart jul, haha). Sedan är det ju ganska behagligt väder för att vara inne och baka! Tänk så olidligt varmt köket kan kännas på sommaren. Så passa för guds skull på att baka nedasntående kladdkaka! Och det är inge kladdkaka som helst, utan en med twist. En tigerkladdis!

Tigerkladdkakan har en smakkombination av banan, mazarin och choklad, och detta vet jag av lång erfarenhet är en otroligt lyckad och god kombo. Kakan innehåller heller inget matfett, vilket gör den lite magrare, och bananen gör den riktigt saftig och härligt kletig.

35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Kladdkaka, Mash-ups
Portioner: 2 -3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Grundsmet:

Smaksättning:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ägg och banan.
  • Rör ner resterande ingredienserna, förutom de till smaksätningen
  • Dela smeten i två delar. Tillsätt kakao och sötning i den ena, och en droppe arom i den andra.
  • Fördela de två smeterna i en smord och bröad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!