Vaniljpannacotta
Vaniljpannacotta är ett klassiskt och otroligt enkelt recept på efterrätt som man kan variera hur mycket som helst egentligen med smaksättare. Man kan använda sig av detta grundreceptet av.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/12/vaniljpannacotta-sockerfri-1.jpg)
Vaniljpannacotta är ett klassiskt och otroligt enkelt recept på efterrätt som man kan variera hur mycket som helst egentligen med smaksättare.
Man kan använda sig av detta grundreceptet av vaniljpannacotta och sedan toppa med färska bär av önskat smak, eller så kokar man ihop en sylt att toppa med, eller river lite choklad och nötter ovanpå.
![vaniljpannacotta-sockerfri Vaniljpannacotta 1](/wp-content/uploads/2023/12/vaniljpannacotta-sockerfri.jpg)
3 h 10 m
Portioner: 4 portioner
Utrustning
- Kastrull
Ingredienser
- 2 st gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 0.5 dl sötning
- 0,5 tsk vaniljpulver
Instruktioner
- Placera gelatinbladen i kallt vatten och låt dem mjukna i cirka 5 minuter.
- Koka upp blandningen och ta sedan bort kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen ordentligt och rör sedan ner dem i gräddblandningen så att de smälter.
- Häll blandningen i portionsglas och låt den stelna i kylen i minst 3 timmar.
- Toppa med färska bär och lite färsk mynta eller citronmeliss.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!