Veganska pekanrutor med choklad
Här om dagen visade jag er en pekanpajbar – och jag fortsätter på samma spår med ett gäng härliga veganska pekanrutor med choklad! Jag vet inte hur det är med er, men själv så älskar.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0928.jpg)
Här om dagen visade jag er en pekanpajbar – och jag fortsätter på samma spår med ett gäng härliga veganska pekanrutor med choklad! Jag vet inte hur det är med er, men själv så älskar jag pekan och choklad tillsammans. Pekannötter är dessutom en av mina favoritnötter att baka med då de har en mild smak och även är något söt i sig själv.
Dessa pekanrutor är i två lager. Botten innehåller förutom pekannötter kokos och färska dadlar för sötman. Chokladlagret är rikt på chokladsmak och är härligt krämigt tack vare både kokosolja och fibersirap honey/fibersirap gold. Fibersirap går fint att byta ut mot någon annan liknande flytande sötning (typ honung, eller annat veganskt alternativ)! Jag valde att toppa det hela med hackade pekannötter och grovhackad choklad. Supergott!
![Veganska pekanrutor med choklad 1 Veganska pekanrutor med choklad - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0907_58c689ce2a6b229c60741afe-150x150.jpg)
![Veganska pekanrutor med choklad 2 Veganska pekanrutor med choklad - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0889_58c689c72a6b229b984ad7bc-150x150.jpg)
![Veganska pekanrutor med choklad 3 Veganska pekanrutor - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0923_5d5847102a6b22b01755a4cf-150x150.jpg)
![Veganska pekanrutor med choklad 4 Veganska pekanrutor med choklad - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0928_593a932de087c30c6eb2fc31-150x150.jpg)
Ingredienser
Botten:
- 60-70 gram färska dadlar urkärnade
- 50 gram pekannötter
- ½ dl riven kokos
- ½ dl havregryn
Chokladtopping:
- ca 2 msk fibersirap gold/honung/annan liknande flytande sötning efter smak
- 1 ½ msk kokosolja
- 1 msk kakao
Valfri topping
- Pekannötter
- Grovhackad choklad
- Riven kokos
Instruktioner
Botten
- Mixa samman alla ingredienser noga.
- Klä en valfri form (rätt liten) med aluminiumfolie/bakplåtspapper och tryck ut massan i botten
Chokladtopping
- Vispa samman ingredienserna med en elvisp. Fördela ovanpå botten. Toppa eventuellt med valfria nötter/choklad eller dylikt.
- Låt stå till sig i kylskåp under någon timme. Skär i rutor. Förvara i kylskåp.