Hoppa till innehåll
Open navigation

Veganska pekanrutor med choklad

Här om dagen visade jag er en pekanpajbar – och jag fortsätter på samma spår med ett gäng härliga veganska pekanrutor med choklad! Jag vet inte hur det är med er, men själv så älskar.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Här om dagen visade jag er en pekanpajbar – och jag fortsätter på samma spår med ett gäng härliga veganska pekanrutor med choklad! Jag vet inte hur det är med er, men själv så älskar jag pekan och choklad tillsammans. Pekannötter är dessutom en av mina favoritnötter att baka med då de har en mild smak och även är något söt i sig själv. 

Dessa pekanrutor är i två lager. Botten innehåller förutom pekannötter kokos och färska dadlar för sötman. Chokladlagret är rikt på chokladsmak och är härligt krämigt tack vare både kokosolja och fibersirap honey/fibersirap goldFibersirap går fint att byta ut mot någon annan liknande flytande sötning (typ honung, eller annat veganskt alternativ)! Jag valde att toppa det hela med hackade pekannötter och grovhackad choklad. Supergott!

15 minuter + tid att stå till sig
5 av 1 röst
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Baka utan spis, Choklad, Mejerifritt, Veganskt
Portioner: 5 bitar
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Botten:

Chokladtopping:

Valfri topping

Instruktioner

Botten

  • Mixa samman alla ingredienser noga.
  • Klä en valfri form (rätt liten) med aluminiumfolie/bakplåtspapper och tryck ut massan i botten

Chokladtopping

  • Vispa samman ingredienserna med en elvisp. Fördela ovanpå botten. Toppa eventuellt med valfria nötter/choklad eller dylikt.
  • Låt stå till sig i kylskåp under någon timme. Skär i rutor. Förvara i kylskåp.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!