Annorlunda bountybiskvier
Jag tycker mycket om biskvier, och jag har tidigare gjort ett par varianter av detta (Sarah Bernhardt och Biskvier). Det kan dock vara lite klurigt att få till bottnen, så att den blir sådär.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/11/DSC_1765-tiltshift.jpg)
Jag tycker mycket om biskvier, och jag har tidigare gjort ett par varianter av detta (Sarah Bernhardt och Biskvier). Det kan dock vara lite klurigt att få till bottnen, så att den blir sådär riktigt knaprig. Det löste jag lätt denna gång genom att göra en vanlig kakbotten, istället för den med äggvita. För att göra denna biskvi ännu mer annorlunda, bytte jag ut chokladkrämen mot en vit kokosfyllning, som påminner om Bounty. En härlig kombination, som passade bra med varandra! Nästa gång har jag planer på att blanda ner choklad eller kakao i kokosfyllningen, för att se hur det blir!
Ingredienser
Botten:
- 20 gram rumsvarmt smör
- 2/3 dl mandelmjöl
- ½ msk kokosmjöl
- 1 msk hasselnötsmjöl
- 1 msk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver
Kokosfyllning:
- 10 gram smör
- 25 gram mascarpone
- 2 ½ msk vispgrädde
- ½ dl riven kokos
- ½-1 msk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver
Topping:
- 70 gram sockerfri choklad jag blandade hälften ljus och hälften mörk
Instruktioner
Botten
- Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till bottnen.
- Gör små kakor utav degen på en plåt med bakplåtspapper (använd en liten tesked)
- Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter, tills kakorna fått färg. Låt svalna
Kokosfyllning
- Värm smöret mjukt och blanda ut med mascarpone
- Rör ner resterande ingredienser (tillsätt grädde tills du får önskad konsistens). Toppa de kalla kakorna med kokosfyllningen
Topping:
- Smält chokladen, och doppa kakorna i chokladen
- Låt biskvierna stelna på bakplåtspapper i kylskåp.